26 april, 2024

Teknisk säkerhet när den är som bäst: Garda Sikring Group och Freihoff Gruppe går samman för strategisk tillväxt

26 April 2024 – Två kraftfulla och välrenommerade leverantörer av säkerhetsteknologi går samman: Garda Sikring Group och Freihoff Gruppe bildar ett partnerskap för att strategiskt expandera över Europa. Som ett etablerat och respekterat varumärke kommer Freihoff24 att förbli intakt, och under det nya företagsparaplyet kommer kunderna att dra nytta av den välkända pålitligheten och högkvalitativa servicen med ett ännu bredare utbud av tekniklösningar.

Freihoff Gruppe är en av de ledande leverantörerna av teknisk säkerhet i Tyskland. Årtionden av erfarenhet och omfattande teknisk expertis över hela värdekedjan gör företaget till den föredragna partnern för många stora kunder. ”Under en tid har vi utforskat alternativ för att påbörja nästa kapitel i vår företagsutveckling. Med Garda Sikring Group har vi funnit den optimala lösningen för att fortsätta göra betydande framsteg inom utveckling och tillväxt,” säger Till Freihoff, grundare av Freihoff Gruppe.

Kundnärhet och lokal närvaro, vilket utmärker Freihoff Gruppe, kommer att förbli fullt intakt och ytterligare stärkas genom partnerskapet. Inte bara kommer alla anställda att fortsätta vara ombord, utan hela ledningsteamet, inklusive Till Freihoff, Alexander Schmiedel och Frank Pokropp, kommer fortsätta att vara ansvariga för aktiv marknadsutveckling över hela Tyskland. ”Jag är övertygad om att vi tillsammans kan uppnå ny hållbar tillväxt och positiv utveckling för alla våra intressenter i Tyskland och bortom det,” betonar Till Freihoff.

Med cirka 300 högkvalificerade medarbetare täcker Freihoff Gruppe ett brett utbud av lösningar, inklusive intrångsdetektion, videobevakning, brandlarmssystem, områdesskydd, åtkomstkontroll och röstlarmssystem. Varje säkerhetskoncept genomförs baserat på en noggrann riskanalys och inkluderar alla komponenter från planering och installation till 24/7 support genom företagets eget larmmottagningscenter (ARC). Freihoff Gruppe har en årlig omsättning på cirka 40 miljoner euro och har sitt huvudkontor i Langenfeld, Nordrhein-Westfalen, Tyskland.

”Vi är mycket glada att påbörja en ny resa, där vi bygger på en gemensam stark kultur med tydligt fokus på våra kunder,” säger Jon Ola Stokke , VD för Garda Sikring Group. Han tillägger vidare: ”Vi har nu lagt till ännu en fullserviceleverantör av tekniska säkerhetslösningar till koncernen, som har starka planerings- och designförmågor och kan designa, installera och underhålla högt anpassade elektroniska säkerhetslösningar. Vi är mycket glada över att Freihoff Gruppe nu är en del av Garda Sikring Group. Med ett starkt ledningsteam, ett välkänt åtagande för kvalitet, en kundcentrerad approach och en kompetent arbetsstyrka, är företaget mycket väl positionerat för ytterligare tillväxt och utveckling på den tyska marknaden.”

Innan förvärvet ägdes Freihoff Gruppe helt av sin grundare Till Freihoff och ledningen. Investeringen markerar Garda Sikring Groups första expansion utanför Norden. Jon Ola Stokke sammanfattar: ”Med detta tillskott kan vi nu erbjuda tekniska säkerhetslösningar över hela Sverige, Danmark och Tyskland. Detta är ett viktigt steg i vår strategi att erbjuda våra kunder 360-graders säkerhetslösningar.”

För mer information, vänligen kontakta:
Garda Sikring Group: CEO Jon Ola Stokke | +47 92 23 39 97 | ola@gardasikring.noOm Garda Sikring Group

Garda Sikring Group erbjuder ett brett utbud av produkter inom områdessäkerhet och teknisk säkerhet, samt tjänster relaterade till säkerhetskonsultation, installation, teknisk service och nödinsatser. Garda Sikring Group är verksamma i hela Norge, Finland, Danmark, Sverige och Tyskland och har en årlig omsättning på över 4 miljarder NOK samt cirka 1700 anställda. Vi är en innovativ, engagerad och pålitlig partner för våra kunder, och vi tar vårt samhällsansvar på allvar. Vi brinner för ny hållbar tillväxt och utveckling inom vår bransch och bortom den.

Om Freihoff Gruppe

Freihoff Gruppe är en ledande leverantör av elektroniska säkerhetslösningar med landsomfattande täckning över hela Tyskland. Freihoff Gruppe erbjuder en omfattande portfölj som inkluderar inbrotts- och brandlarmssystem, videobevakning, områdesskydd, röstlarmssystem och digitala åtkomstkontrollsystem, och driver även ett eget larmmottagningscenter. En fullserviceleverantör som täcker hela värdekedjan från planering till installation, underhåll/reparation och 24/7 fjärrövervakningstjänster. Freihoff Gruppe har en omsättning på cirka €40 miljoner och cirka 300 anställda.

Aktuellt