20 november, 2017

Nu skapas ett nytt spännande säkerhetsföretag

Great Security och Pangolin har i dag träffat en överenskommelse om ett samgående.

Den nya ledningsgruppen. Från vänster: Patrik Forsberg, vd, Fredric Öjebrandt, marknadschef, Sven-Göran Svensson, inköpschef, Christer Kinch, CFO. Foto: Pressbild
Det nya privatägda säkerhetsföretaget kommer vara verksamt på 20 platser i Sverige med 250 anställda och en omsättning på knappt 500 miljoner kronor.

Det är fantastiskt tillfredsställande att vi kommit i mål med detta samgående. Tillsammans bildar vi ett ledande säkerhetsbolag med en decentraliserad organisation och närhet till våra kunder, säger Håkan Eksandh en av huvudägarna i Great Security i ett uttalande.

Det nya Great Security blir en säkerhetsaktör med ett brett erbjudande, men också spetskompetens inom brandlarm, kameralösningar, integrerade säkerhetssystem och lås.

Det känns otroligt inspirerande att gå samman med Great Security. De har ett erkänt högt tekniskt kunnande parat med en gedigen marknadsorientering. Tillsammans skapar vi något som inte finns på den svenska marknaden idag, säger Christer Kinch, vd på Pangolin.

Investeringsföretaget MVI har varit med om att bygga upp Pangolin-gruppen, som består av Säkerhetsresurs, Telelarm och Punctum.

Pangolin kompletterar Great Security med sin starka ställning i Stockholm, menar Patrik Forsberg, vd på Great Security.

–Tillsammans med MVI får också vi in ny kompetens och kapital för vår fortsatta tillväxt, säger han.

Patrik Forsberg har utsetts till vd för det nya Great Security. Christer Kinch kommer att verka som CFO. Styrelsen kommer att bestå av Daniel Nilsson (MVI), Håkan Eksandh (Great Security) Peter Ragnarsson (LMK Industri AB) och Håkan Winberg (Securitas).

Aktuellt