20 november, 2018

Great Security förvärvar Nacka Lås & Larm

Great Security förvärvar Nacka Lås & Larm och blir en av regionens största aktörer inom säkerhetsbranschen. Från att ha haft 25 anställda i Stockholm för ett år sedan passerar man nu 160 medarbetare. Det innebär stora fördelar för kunderna, som får en ännu mer intelligent, ansvarsfull och passionerad partner inom säkerhet.

Nacka Lås & Larm har drivits av Thomas Grönquist och Bosse Bergvall under de senaste tio åren och de har varit aktiva i bolaget sedan 1981 respektive 1983. Thomas berättar att det var hans pappa som grundade företaget redan 1976 och att det har utvecklats från att vara en traditionell låssmedsfirma till att bli en helhetsleverantör inom fem områden – lås, passersystem, brandlarm, inbrottslarm och cctv.

Vi har varit duktiga på det vi gör och har i princip aldrig haft någon säljande funktion i bolaget. De kunder vi har fått är kunder som ringer oss, utan att vi jagar dem. De vet att vi är en trygg och kompetent leverantör, säger Thomas Grönquist, vd.

Han berättar att de ofta har lärt upp ny personal från grunden, istället för att locka rekryter från andra företag. Det har inneburit både för- och nackdelar. Gänget har blivit sammansvetsat och det har skapats en speciell känsla av samhörighet på arbetsplatsen, samtidigt som flera rekryter blivit headhuntade när de uppnått tillräckligt stor kompetens.

Vi känner en passion för det vi jobbar med och utan passion kommer man inte vidare. Det man är intresserad av är det man lär sig och också blir duktig på. Var kommer man annars? Det är viktigt att vara intelligent, leda utvecklingen – både tekniskt och inom andra områden. Vi ligger bra i framkant inom flera områden, säger Thomas.

I början av förra året hade Great Security 25 anställda i Stockholm, men har satsat hårt på att växa både organiskt och genom uppköp. Ett år senare har företaget cirka 140 anställda i regionen och med förvärvet av Nacka Lås & Larm stärker man sin närvaro med ytterligare 20 medarbetare och blir en av Stockholms största säkerhetsleverantörer.

Förra året fick vi byta restaurang inför julbordet, när vi gick från tjugofem till hundratjugofem anställda. Riktigt så stor förändring blir det inte den här julen, men kunderna kommer definitivt märka att vi stärker upp vår närvaro österut i Stockholm. Jag tror att Nacka Lås & Larm kommer att tillföra kompetens i hela regionen, framförallt med lösningar för mindre och medelstora företag, säger Patrik Forsberg, vd på Great Security.

Thomas tror och hoppas att de kan komma in med kunskap och perspektiv som resten av Great Security kan dra nytt av. Bland annat nämner han programvaror som ett område där man jobbar lite olika och har utvecklat systemen åt olika håll.

Rent känslomässigt tror jag att vi passar bra in i Great Security. Våra möten med Patrik Forsberg har varit bra och det känns som att människorna i företaget kommer från samma bakgrund som oss. Det är yrkesmän som fortfarande är aktiva i verksamheten, som jag förstår är väldigt drivande i bolaget. Jag hoppas att vi ska landa i ett väldigt bra lagarbete, säger Thomas.

För kunderna innebär den här förstärkningen att Nacka Lås & Larm kan erbjuda nya tekniska lösningar, framförallt inom kameraområdet. De kan dra nytta av fördelarna hos en större aktör, som både är starkare lokalt och mer tillgänglig i hela landet. I de fall Nacka Lås & Larm gjort

grundinstallationen, men på grund av stora avstånd inte kunnat ta hand om löpande service, kan man nu erbjuda lokala tekniker och service inom samma företag.

Jag tror och hoppas att det ska bli en grymt kul resa. Det tror jag verkligen! Att bli en lagspelare som tillför något till helheten, det ska bli spännande, avslutar Thomas.

Om AB Nacka Lås & Larm

Säkerhetsföretag grundat 1976 av Kjell Grönquist, med över 20 anställda och en omsättning på drygt 32 miljoner per år. De tio senaste åren har företaget drivits av ägarna Thomas Grönquist och Bo-Erik Bergvall. Ägarna kommer att fortsätta arbeta operativt i verksamheten även efter förvärvet. Företaget är en godkänd anläggarfirma för brandlarm och godkänd firma för inbrottslarm klass

Aktuellt