15 mars, 2018

Tomas leder Great Security Solution

När Pangolin gick ihop med Great Security blev det stora förändringar i bolagsstrukturen. Vi pratar med Tomas Eriksson, som transformerat pangolinföretaget Telelarm till att bli det nya Great Security Solution – en enhet som ska ta sig an större och mer komplicerade projekt. Solution arbetarmed avancerade objekt, som kräver mer förarbete, ritningar och skräddarsydda lösningar.

Vi arbetar med stora projekt, stora kunder som sträcker sig över hela Sverige, eller mer komplexa utmaningar som kräver mycket intern kraft. På Solution kör vi inte de vanliga säkerhetsuppdragen, utan arbetar framförallt med specialistkompetens, projektledning och så vidare. Det kan vara exempelvis tung industri, avancerade säkerhetssystem som ska vara lätthanterligt för många personer eller rikstäckande skydd av infrastruktur eller fibernät, säger Tomas Eriksson.

På Telelarm arbetade de nästan uteslutande med den här typen av avancerade och skräddarsydda lösningar. Telia var en stor kund och där ligger utmaningen i att de har många skyddsobjekt i hela landet, avancerad infrastruktur och ett väldigt varierat innehav av fastigheter (med allt från tillverkning till kontor och butiker).

När vi kom in i Great genom sammanslagningen blev det naturligt att vi axlade den här rollen. Det var en ny avdelning, som man inte riktigt hade kommit igång med, och vi kunde i princip bara jacka in vårt företag i Solution och köra vidare, förklarar Tomas.

Idag är han affärsområdeschef på Solution, efter att ha arbetat i över trettio år med säkerhetslösningar för stora kunder. Det har varit allt från kärnkraftsanläggningar till tung industri. Han kommer från en Ericsson-familj, där både hans mor och far arbetade. Pappan reste runt mycket i sin roll som försäljningschef för Mellanöstern och det var också inom Ericsson som Tomas fick sitt första jobb. Då arbetade han internt med säkerheten på företagets fabriker.Från Indonesien till SöderhamnUppväxten spenderade han i Indonesien, där han bodde tills han var 13 år och familjen flyttade hemtill Sverige bosatte sig på Tyresö. Idag bor han med sin sambo och en hund centralt i Stockholm ochde har ett sommarställe i Söderhamn. Det är nära havet som Tomas kan koppla av och ladda sina batterier.

Genom min uppväxt har jag lärt mig att det krävs väldigt hårt arbete för att nå framgång, säger han.

Whiskey och Italien är två andra stora intressen. Tomas berättar att han gärna nördar ner sig i det han är intresserad av för stunden. För tjugo år sedan lärde han sig allt om whiskey och gick sedan vidare till portvin och andra salongsdrycker. Just nu är det en italienskakurs som står på schemat, men han säger sig vara nybörjare och vill inte bjuda på något smakprov.

Jag är intresserad av Italien och vi letar semesterboende där nere. En skön villa i Ligurien skulle vara perfekt när man vill komma iväg en stund. Det är lagom långt bort också, berättar Tomas.

A match made in heaven

Han beskriver sammanslagningen mellan Great Security och Pangolin som ett perfekt giftermål mellan två kompletterande familjer och att det öppnade upp mycket nya möjligheter inför framtiden.– Det var fantastiskt! Jag tror det här var precis vad vi inom Pangolin behövde och precis vad Great Security behövde. Vi var starka i Stockholm och där hade Great bara precis börjat expandera. Alla jag pratat med har varit positiva och det känns som en stor familj som bara blivit ännu större, säger Tomas.Han beskriver att de positiva känslorna från november kvarstår, samtidigt som bilden över allas olika roller inom organisationen har klarnat. Inom Great Security och inte minst Solution-enheten finns det stora planer inför framtiden.

Vi ska utveckla vårt nya säkerhetscenter. Solution ska stå för first line, second line och third line support, nå nya rikstäckande kunder – inte minst inom vattenindustrin, elindustrin och telecom – och på sikt expandera inom Scandinavien.

Aktuellt