23 januari, 2020

Pontus Skårner blir ny VD för Great Security

Styrelsen i Great Security AB har utsett Pontus Skårner till ny VD och koncernchef från och med den 10 februari 2020. Pontus kommer närmast från Coor Service Management. Han efterträder Sven-Göran Svensson, som kommer att återgå till sin tidigare roll som operativ chef.

Pontus Skårner är för närvarande chef för ett av de största nordiska kontrakten inom Coor Service Management. Efter tre år som konsult hos McKinsey, 2005 till 2008, har Pontus innehaft olika ledande befattningar inom Coor Service Management. Han har genom Coor fått en gedigen erfarenhet från serviceindustrin och att hantera stora kunder. Han har samtidigt också varit projektledare för den börsintroduktion som Coor gjorde i juni 2015. Pontus Skårner, 40, har en masterexamen från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet och har studerat Computer Science and Management vid universitetet i Karlsruhe, Tyskland.

– Great Security är ett fantastiskt företag med mycket kompetenta och engagerade människor. Det är ett av Sveriges ledande säkerhetsföretag och verksamt inom de delar av säkerhetsindustrin som växer starkast. Jag känner mig hedrad, laddad och ödmjuk inför att få arbeta med företagets medarbetare under nästa spännande fas med mer fokus på ny digital teknik inom säkerhet. Att leverera bästa service till våra kunder är högsta prioritet i detta arbete, säger Pontus Skårner.

– Jag ser fram emot att få börja arbeta med Pontus och jag är övertygad om att jag och övriga ledningen i Great Security tillsammans med Pontus kan fortsätta att utveckla verksamheten för våra kunders och anställdas bästa, säger Sven-Göran Svensson, för närvarande interim VD men med lång karriär inom Great Security som operativ chef.

I en kommentar säger Great Securitys styrelseordförande Håkan Winberg:

– Det är mycket glädjande att Pontus Skårner valt att komma till oss på Great. Pontus har under de senaste elva åren haft en framgångsrik karriär hos Coor och har mycket relevant erfarenhet som han tar med sig till oss. Hans erfarenhet av att ta hand om komplexa och stora kunder är viktig för Great Securitys fortsatta resa. Samtidigt tar han också med sig nya perspektiv till den förändrings- och digitaliseringsresa som vi delvis redan har påbörjat. Great är idag ett ledande företag i säkerhetsbranschen och vi kan numera erbjuda våra kunder kompletta säkerhetslösningar baserade på både avancerad säkerhetsteknik och mer traditionella lösningar inom larm och lås. Vi omsätter cirka 700 mkr och har drygt 400 anställda. Omvandlingen av branschen sker snabbt och nästa steg blir att ta tillvara de möjligheter som ny digital teknik ger. Med Pontus som ny VD ser vi fram emot en fortsatt spännande och viktig resa för våra anställda och våra kunder.

Aktuellt