5 maj, 2020

Great Security startar utbildning tillsammans med Realgymnasiet i Norrköping

Great Security och Lärande i Sverige startar via Realgymnasiet i Norrköping gymnasieutbildningen Great Security Säkerhetstekniker hösten 2020. Sedan tidigare har det även varit klart att utbildningen startar på Realgymnasiet i Linköping i höst.

Kraven på bra säkerhet och övervakning i passersystem, brand- och inbrottslarm och trygghetskameror ökar. Denna efterfrågan är en av flera anledningar till att hela säkerhetsbranschen växer och behovet av säkerhetstekniker ökar. Elever som tar examen garanteras jobb i sex månader hos Great Security.

– Det känns fantastiskt bra att tillsammans med Great Security kunna erbjuda våra IT-elever vår nya utbildning. Utbildningen möter ett stort behov av kompetensförsörjning i branschen. Vi ser fram emot att välkomna våra första elever till hösten, säger Josefin Eriksson, rektor på Realgymnasiet i Norrköping.

Great Security Säkerhetstekniker är en lärlingsutbildning. Eleverna går El- och energiprogrammet där de under första året läser ett skolförlagt basår. I årkurs 2 och 3 går sedan eleverna ut i bransch där de fortsätter som lärlingar för att bli Säkerhetstekniker. Utbildningen är en bred utbildning där eleverna läser fyra specialinriktade kurser; brandlarm, inbrottslarm, inpasseringssystem och kamera-system för att kunna bli säkerhetstekniker.

– Vi är väldigt stolta över att vi på Great Security tillsammans med Realgymnasiet startar en utbildning för att utbilda ungdomar i den senaste teknologin inom säkerhet. Branschen växer och det finns ett stort behov av rätt kompetens, därför är det viktigt för oss att starta denna utbildning som kan leda till fler passionerade medarbetare hos oss på Great Security, säger Pontus Skårner, VD, Great Security.

Efter examen kan eleverna bland annat jobba med planering, installation och service av olika typer av säkerhetssystem.

– Vår bedömning är att det finns ett stort intresse för yrket Säkerhetstekniker. Samtidigt finns det ett stort behov av kompetens i branschen. Det ger väldigt goda förutsättningar när vi nu lanserar vår nya lärlingsutbildning inom El- och energiprogrammet, Great Security Säkerhetstekniker, avslutar Agneta Janfalk, VD för Lärande i Sverige

Aktuellt