9 juli, 2019

Great Security förvärvar El & Teleanläggningar

Great Security förvärvar El & Teleanläggningar i Stockholm AB samt dotterbolaget AB Trosa Teleteknik. Jonas Rosenvik och Peter Wahlmark som startat och drivit bolaget i 27 år kommer tillsammans med sina 10 medarbetare tillföra Great Security stor kompetens inom framförallt service av brandlarmsanläggningar.

El & Telanläggningar är verksamma i Stockholmsregionen och är specialiserade på att underhålla och avprova godkända brandlarmsanläggningar. Genom årliga serviceavtal säkerställs en god funktion av systemen och man hanterar i princip alla system som finns på marknaden idag.

-Vi ser att El & Teleanläggningar tillför enorm kompetens inom service och underhåll som vi inom Great Security har som prioriterat område. Dessutom linjerar det med vår satsning inom förebyggande brandskydd och SBA, kommentar Patrik Forsberg, VD på Great Security förvärvet.

I och med förvärvet får Great Security ytterligare en etablering i Stockholm, denna gång i Liljeholmen. Bolaget börjar nu närma sig 200 anställda i Stockholmsregionen och över 400 totalt i landet.

För oss är det en bra tajming att sälja bolaget just nu, vi har vuxit och nu ser vi behov av att komma in i en större organisation och kunna ta nästa kliv,berättar Jonas Rosenvik. Han säger också att det känns viktigt att kunna erbjuda medarbetare nya karriärsvägar. Under årens lopp har vi fostrat många duktiga tekniker och det känns kul att kunna erbjuda dem nya möjligheter och vara del av ett större sammanhang.

För kunderna innebär den här förstärkningen att El & Teleanläggningar kan erbjuda en ny helhetslösning till sina befintliga kunder. De kan dra nytta av fördelarna hos en större aktör, som både är starkare lokalt och mer tillgänglig i hela landet. El & Teleanläggningar kommer på sikt namnändras och bli en integrerad del av Great Security.

Om El & Teleanläggningar

Säkerhetsföretag grundat 1992 av Jonas Rosenvik och Peter Wahlmark, med 10 anställda och en omsättning på närmare 20 miljoner per år. Trosa Elteknik är ett helägt dotterbolag till El & Teleanläggningar med 2 anställda.

Om Great Security

Great Security är ett av Sveriges största privatägda säkerhetsföretag, med verksamhet över hela landet. Dessutom leverera vi tjänster på den nordiska marknaden och internationellt. Företaget erbjuder spetskompetens inom brandlarm, kameralösningar, inbrottslarm, integrerade säkerhetssystem, passageanläggningar och låsinstallationer. Great Security har ca 400 anställda och en omsättning på drygt 600 miljoner.

Aktuellt