24 mars, 2020

Great Security är både flexibla och lyhörda

Mellby Gård är ett konglomerat som äger och förvaltar bolag inom flera olika branscher. De beskriver sig som en familjeägd och långsiktig investerare, som månar om att bevara entreprenörsandan i portföljbolagen.

Bolaget har precis flyttat in i sitt nya huvudkontor på Anna Lindhs Plats 4 i Malmö.

– Vi satt ute i Västra hamnen innan, allra längst ut, och var ganska trötta på trafiksituationen. Ständiga byggen och stopp i trafiken. Vi ville komma närmare centrum och ha ett kontor som är lättillgängligt. Då hittade vi en lokal vid Malmö centralstation och vi kände direkt att det här var supersmidigt; gott om parkeringsgarage och det går att ta både tåg, flygbuss och bil, säger Susanne.

Susanne Canerstam är vd-assistent och presskontakt på Mellby Gård. Det var hon som hade det operativa ansvaret för flytten och nya kontoret.

– När vi tog över så var det två separata kontor, men fastighetsägaren blåste ut lokalerna helt och vi fick välja material och planlösning. Vi ville att det skulle finnas ett enkelt passersystem, likvärdigt med det vi redan hade, och en bra larmlösning. Det var en önskan att kunna använda en och samma tagg i hela fastigheten, säger Susanne.

Hon berättar att Tom Petersson på Great Security hörde av sig precis när det var dags att lösa larm- och passersystemet på nya kontoret. Han kom med ett förslag på lösning och en offert, som Susanne sedan jämförde med erbjudandet från deras tidigare leverantör.

– Vi gjorde en behovsanalys och kom fram till att de behöver både passagesystem, inbrottslarm, lås och beslag. Alltså en godkänd låsning, med motorlås i samtliga dörrar som är en del av skalskyddet, och som fungerar med resten av deras system. Personalen har bara en tagg och kod för att larma på eller av och under kontorstid kan de passera enkelt med bara tagg, säger Tom.

Valet föll på Great Security.

– I efterhand ville de också kunna öppna entrédörrarna med fjärrkontroll, så att de slipper gå och öppna dörren manuellt vid besök. Det jag tror kunden uppskattar mest är att det är så enkelt. Hon har en kontaktperson, som kan leverera allt inom säkerhet, ett system, en faktura och ett serviceavtal. Allt går genom oss, både larmförmedling, larmöverföring och serviceavtal, säger Tom.

Mellby Gård flyttade in i nya lokalerna den 10 januari 2020.

– Jag tycker att samarbetet har fungerar bra och att alla på Great Security varit lyhörda. Vid ett tillfälle fick vi problem med internet, men montörerna var flexibla och löste det provisoriskt på ett bra sätt. Det har varit jättebra med Tom som kontaktperson, säger Susanne.

Teknisk information

Motorlås och låssystem från ASSA

SPC säkerhetssystem från Vanderbilt

Trådlös fjärröppning av dörr från CDVI

Om Mellby Gård AB

Mellby Gård är en familjeägd, långsiktig investerare som månar om att bevara entreprenörsandan i portföljbolagen. En grundläggande del av affärsmodellen är att vara den störste ägaren i respektive bolag. Företaget grundades 1986 av Rune Andersson och har huvudsäte i Malmö.

Mellby Gård AB är ägare i 19 bolag, bland annat KappAhl, Roxtex, Feralco, Smarteyes, Klarahill, Oscar Jacobson, Älvsbyhus, Duni och Academedia.

Aktuellt