13 april, 2023

Great Security förvärvar Vadsbolås och Vadsbolarm, och stärker därmed sin närvaro i Västra Götaland

På bilden från vänster: Patrik Tidebrant (Vice VD, Great Security), Pontus Skårner (VD, Great Security), Daniel Johansson (VD Vadsbolarm), Bo Richardson (grundare Vadsbolås och Vadsbolarm), Kenneth Holmberg (regionchef, Great Security), Falk Wahlström (MVI).

Great Security fortsätter att växa och stärker sin geografiska närvaro med etableringar på sju orter i Västra Götaland genom dagens förvärv av Vadsbolås och Vadsbolarm.

Vadsbolås AB (”Vadsbolås”) grundades redan 1972 av Bo Richardson, och 1984 utökades verksamheten med Vadsbolarm & Säkerhetstjänst AB (”Vadsbolarm”) som specialiserar sig på elektronisk säkerhet. Bolagen är marknadsledande i Skaraborg med mycket starka varumärken och ett komplett erbjudande inom säkerhetsteknik. Bolagen har en imponerande historik och har idag vuxit till ca 80 MSEK i årsomsättning och finns med sina mycket kompetenta medarbetare på sju orter – Mariestad, Skövde, Lidköping, Skara, Falköping, Tidaholm och Herrljunga.

”Vi är otroligt glada över att välkomna Vadsbolås och Vadsbolarm till Great Security. Detta är två mycket välrenommerade bolag med en attraktiv kundbas i ett geografiskt område där Great Security inte har egna etableringar idag. Genom denna utökning kommer vi närmare kunden och kan leverera högklassig service genom kompetenta medarbetare på fler orter”, säger Pontus Skårner, VD Great Security.

”Det känns tryggt att verksamheten nu blir en del av Great Security som delar våra värderingar och vision om att vara kunden och medarbetarens förstahandsval. Vi har sedan start byggt vår verksamhet på ansvarstagande, kunnande och erfarenhet, något som både vi och Great Security kommer att ha mycket nytta av framöver.”, säger Bo Richardson, grundare Vadsbolås och Vadsbolarm.

”Jag ser fram emot att tillsammans med Great Security fortsätta att utveckla verksamhetens potential genom bearbetning av nya kunder, nära samarbeten inom Great Security och en fortsatt utveckling av kunderbjudandet. Med Great Security kommer vi kunna leverera en ännu bättre helhet till både befintliga och nya kunder.“, säger Daniel Johansson, VD Vadsbolarm.

I samband med förvärvet kommer Bo Richardson att trappa ned åtagandet mot Vadsbolås och Vadsbolarm för att istället fokusera på andra verksamheter. Daniel Johansson, VD och delägare i Vadsbolarm, kommer att vara kvar i verksamheten för att driva Vadsbolarm.

De nya etableringarna kommer att drivas som en egen region inom Great Security. I samband med förvärvet kommer Kenneth Holmberg, idag regionchef för Great Securitys region Nord, att tillträda som regionchef för den nybildade regionen.

Om Great Security

Great Security är ett av Sveriges ledande oberoende säkerhetsföretag. Vi erbjuder smarta och heltäckande säkerhetslösningar för att låsa, passera, larma, övervaka, släcka och trygga. Vår engagerade och kunniga personal sätter alltid kunden i första rummet för att möta varje enskild kunds unika krav, behov och förutsättningar. Great Security omsätter innan förvärvet ca 750 mkr och har ca 400 medarbetare. Med 28 kontor och ett starkt partnernätverk finns vi alltid nära våra kunder.

Kontaktperson

Pontus Skårner

VD Great Security

pontus.skarner@greatsecurity.se

+46 70 334 82 27

Aktuellt