2 oktober, 2023

Great Security får nya ägare

EMK Capital har per den 29:e september 2023 förvärvat Great Security Holding AB och dess dotterbolag (”Great Security”) från MVI Fund I (”MVI”) och övriga ägare.

Great Security är ett av Sveriges största säkerhetsföretag med ett komplett erbjudande inom teknisk säkerhet. Förvärvet görs med en tydlig ambition att fortsätta stärka Great Securitys position inom teknisk säkerhet i Norden, något som kommer att ske i samarbete med EMK Capitals nyligen genomförda förvärv av Garda Sikring, KIBO Sikring och Heda Security. Med Great Security som en del av den nya gruppen ökar det totala antalet anställda till cirka 1,200 personer och omsättningen ökar till över 3 miljarder svenska kronor.

“Great Security kompletterar vårt produktsortiment och stärker gruppens position rejält inom teknisk säkerhet. Vi har nu en kundfokuserad, komplett, erfaren och kunnig säkerhetsleverantör med i laget, med lösningar som vi ser fram emot att kunna erbjuda till den nordiska marknaden.” säger Jon Ola Stokke, VD Garda Sikring.

Great Security har under MVI:s ägande sedan 2017 vuxit från ett antal mindre lokala företag till en ledande integrerad nationell aktör med cirka 450 anställda, 36 kontor och en omsättning på närmare 900 miljoner kronor.

”Vi är stolta över den ledande position Great Security har byggt upp. Det har varit en spännande resa att stötta Great Security genom både etablering och den initiala tillväxtfasen. Vi är övertygade om att företaget nu är väl positionerat för en fortsatt stark utveckling i Norden och utanför.” säger Daniel Nilsson, Partner på MVI.

“Från bolagets sida är vi väldigt tacksamma för samarbetet med MVI och deras stöd i att bygga en ny ledande svensk aktör inom teknisk säkerhet. Tillsammans med MVI har vi genomfört flertalet förvärv och byggt den starkaste integrerade plattformen för teknisk säkerhet i Norden. Great Security har blivit ett företag och en resa alla medarbetare och andra intressenter kan vara stolta över. Nu ser vi väldigt mycket fram emot att ta nästa steg tillsammans med EMK Capital och övriga bolag i gruppen. För oss är det här bara början på en större internationell satsning.” säger Pontus Skårner, VD Great Security.

Aktuellt