8 februari, 2024

Ny styrelseordförande i Garda Sikring Group 

Ny styrelseordförande i Garda Sikring Group 

8 februari 2024. Urban Doverholt har tillträtt som ny styrelseordförande i Garda Sikring Group. Med sin långa erfarenhet och sitt stora nätverk från industri- och säkerhetsbranschen blir Doverholt ett värdefullt tillskott till styrelsen och bolagen i Garda Sikringkoncernen. Hans bakgrund och kompetens kommer att bidra till att vidareutveckla och stärka koncernens position som den ledande säkerhetsleverantören på den nordiska marknaden. 

”Vi är mycket glada över att Urban ville ta rollen som ordförandelen i Garda Sikring Group och vi ser detta som en signal om att vi har gjort mycket rätt och att vi har många spännande möjligheter framför oss både i Norden och i Europa. Med sitt nätverk och långa internationella erfarenhet inom bl.a. digitalisering, strategi, management, M&A och säkerhetsbranschen gör att vi verkligen har fått en viktig nyckelspelare på plats”, säger Jon Ola Stokke, vd för Garda Sikring Group. 

Urban Doverholt har lång erfarenhet från en rad företag och branscher, bland annat Infobric, Amido, Systeminstallation, Sdiptech, SEM Group, TrioVing, Certego, Copiax, Swesec, Stöldskyddsföreningen, Säkerhetsbranschen och ASSA AB. I dessa bolag har han haft roller som ordförande, styrelseledamot eller VD. Doverholt ser fram emot att ta sig an rollen som ordförande i Garda Sikring-koncernen och konstaterar att med en professionell ägare, en kompetent styrelse och de ledande säkerhetsföretagen i Norden ligger allt på plats för att utveckla framtida koncept och säkerhetslösningar som ska skapa trygga samhällen. ”Jag ser fram emot att lära känna företagen i koncernen bättre, kulturen, kunderna och de anställda som bidrar till att Garda Sikring Group är den solida koncern den redan är idag”, säger Urban Doverholt. 

Om Garda Sikring Group 
Garda Sikring Group är en ledande säkerhetsleverantör i norra Europa. Koncernen består av företag i Norge, Danmark, Sverige och Finland, med en årlig omsättning på över 3,3 miljarder svenska kronor. Företagen har totalt över 1 300 anställda. Vi erbjuder ett omfattande utbud av fysiska och tekniska säkerhetsprodukter och tjänster, inklusive områdessäkerhet, teknisk säkerhet, högsäkerhet, lås, trafiksäkerhet och industriportar. I denna grupp ingår Garda Sikring AS, KIBO Sikring AS, Great Security AB, Heda Security AB, Puomitek Oy, Teknoinfra Oy, Windsor Door AS, Trygg Vei AS och Veisikring AS. 

 

Kontaktpersoner 
Garda Sikring Group: Jon Ola Stokke, CEO | Tlf. +47 92 23 39 97 | ola@gardasikring.no 
Garda Sikring Group: Urban Doverholt, styrelseordförande | +46 705 777731 | urban.doverholt@outlook.com 
 

Aktuellt