11 december, 2019

Händelserikt år i Great Security Mitt

Mikael Palmér klev in som regionchef för Great Security region Mitt i och med förvärvet av LISU Lås och Larmsystem årsskiftet 2017/18. Då var de bara 23 personer, men under de två år som gått har det skett en enorm utveckling i regionen. Idag har Mikael närmare 80 medarbetare i sin direkta närhet.

– Från början var vi bara gamla LISU-gänget, men tidigt 2019 övertog vi Punctums filialer i Nyköping och Gnesta. I mars startade vi upp en ny filial i Linköping och i september köpte vi inkråmet till MIBRA och fick med personalen också. Sedan köpte vi Lås och Säkerhet i Örebro. Så det har hänt rätt så mycket, framförallt under 2019, säger Mikael.

Han berättar att det skett stora omorganiseringar det senaste året, så att rätt person hamnat på rätt plats och gör rätt saker. Tidigare har man inte haft några säljare i regionen, men nu börjar en säljstyrka ta form och har börjat bearbeta marknaden. På så sätt börjar region Mitt komma in i samma struktur som resten av Great Security.

– Det var lite lattjo när vi startade i Linköping; det började med att jag bara skulle ha tag i en säljare, men när jag fick tag i den killen så ville hans kollegor, som tyckte bra om honom, också följa med. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, men vi tänkte att vi anställer dem och så får de komma till Norrköping och arbeta. Men så fort de kom hit började kunderna ringa och från mars i år har de inte gjort en enda dag i Norrköping, säger Mikael.

Det har varit ett tufft år, med tillfälliga lokaler under stor del av året, men nu har gänget i Linköping kommit till rätta i sina nya lokaler i Tornby på Gillbergagatan 41 B. Mikael beskriver teamet som ett gäng härliga människor med god sammanhållning och kämpaglöd.

– I Örebro känns det också positivt. Alla i personalen från Lås och Säkerhet är kvar och en av dem har blivit platschef. De gamla delägarna ville fokusera på sälj och projektledning, som de tycker är kul, så de tackade nej till chefsrollen. Det är viktigt för mig att vi har en platschef på varje ställe som trivs och kan bolla idéer. Så det känns riktigt bra, säger Mikael.

När man köper ett företag är det viktigt att man tar hand om sin nya personal, så att de inte känner att man bara köper upp dem och inget händer – eller för mycket händer. Mikael förklarar att det är en delikat balansgång, där det är viktigt att man arbetar tillsammans och att alla är med. Det måste få ta tid när två kulturer ska gå ihop till en.

Framtiden ser ljus ut

Great Security planerar tillsammans med Realgymnasiet starta en ny gymnasieutbildningen för säkerhetstekniker i Linköping. De första eleverna börjar på programmet under 2020 och de ska ut i praktik året efter.

– Branschen har satsat för lite på lärlingar och ungdomar, som kommer in underifrån och lär sig, så det har blivit svårt att få tag på duktiga tekniker. Vi behöver ha det, så det är bra att vi gör den här satsningen. Förhoppningsvis kan vi hitta ett eller annat guldkorn bland eleverna; så 2021 kommer att bli riktigt spännande, säger Mikael.

Mikael får frågan om han trivs på jobbet, med alla människor och den stora utveckling som sker inom hela Great Security och region Mitt i synnerhet?

– Det är svinkul! Det är en utmaning utan dess like; ju mer folk man blir, desto mer utmaningar blir det. Så om man inte lär sig släppa saker och delegera så orkar man till slut inte. Därför gäller det att omge sig med duktiga människor. Hela resan med Great Security har varit fantastiskt rolig; så är det, säger han.

Sista frågan, vad ska du göra för kul framöver?

– Schemat har varit fullspäckat sedan semestern, så nu ska vi försöka ta det lite lugnt ett par veckor. I jul blir det intensivt igen, med släkt och vänner, men innan dess ska jag hålla nere på alla ”måsten”. Det finns alltid måsten, men får man ha lite spontana grejer för sig i livet så blir det oftast mycket roligare, säger Mikael.

Aktuellt