24 september, 2019

Great Security förvärvar Lås & Säkerhet i Örebro

Björn Jansson och Kent Bäcklund har ägt och drivit Lås & Säkerhet i många år. De har specialiserat sig på större entreprenader, men har också ett brett sortiment och stort utbud av tjänster även för mindre företag, fastighetsägare och privatpersoner.

– Vi är stora på Örebromarknaden, där Great Security inte funnits lokalt förut. Det gör oss till en bra match. Dessutom tar vi med oss mycket kunskap kring större entreprenader. Så fort man bygger något stort i Örebro så är vi med. Det är vi riktigt
duktiga på, säger Björn.

Great Security har gått från att vara ett bolag utan lokal närvaro till att idag vara en av de största nationella aktörerna med över 400 anställda, etablering på fler än 20 orter och en omsättning på 650 miljoner. Bolaget har även verksamhet i de andra nordiska länderna.

Mikael Palmér, som är regionchef, instämmer i det Björn säger om deras kompetenser och
styrkor.

– Lås & Säkerhet blir ett fantastiskt tillskott för oss; de är helt fantastiska på sina låsarbeten och omsätter väldigt mycket pengar bara på det segmentet. Samtidigt finns det en stor utvecklingspotential, så det blir bra åt båda håll. Sedan är Örebro en strategiskt jättebra stad, som passar perfekt för oss, säger Mikael.

Lås & Säkerhet har haft en stabil tillväxt sedan starten, men tar i och med uppköpet ett stort kliv framåt och breddar utbudet för kunderna. Björn beskriver det som en win-win-winsituation.

– Vi har hållit på i exakt tjugo år nu och tillhör idag en av de större i stan, men som en del av Great Security blir vi en ännu starkare aktör på orten och bredden blir större.  För kunden blir vi en bättre partner och vi kan erbjuda fler helhetslösningar, säger Björn.

Aktuellt