19 mars, 2019

Great Security expanderar till Linköping

I början av mars drog Great Security igång sin verksamhet i Linköping på allvar, med nya medarbetare, låsbutik och verkstad på Gillbergagatan 24 i Tornby. Det har länge funnits en ambition att växa i Östergötland och med den här satsningen får regionen ett komplement till den verksamhet som redan finns i Norrköping.

Tidigare har vi gjort sporadiska jobb i Linköping, men det har länge funnits en tanke om att starta upp en verksamhet här och nu var det rätt läge. Det byggs mycket och händer fantastiska saker här i stan, så utvecklingsmöjligheterna ser jättebra ut, säger Mikael Palmér, Regionchef Mitt på Great Security.

När ambitionen att växa sammanföll med en möjlighet att rekrytera rätt personal föll alla bitarna på plats.

Vi har rekryterat nio personer, som är ett riktigt bra gäng. De är inarbetade och har arbetat tillsammans i många år. Peter Lindblom blir platschef och i butiken kommer man att möta Bosse och Malin. Sedan har vi tre låssmeder och tre larm- och passerkillar. Det är väl tilltaget och en riktigt bra mix, säger Mikael.

Nästa steg är att anställa en brandtekniker, med kompetens inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Under en övergångsperiod kommer en medarbetare från Norrköping att arbeta med
brandskydd i båda städerna.

Först ska vi utbilda personalen i våra affärssystem och rutiner, men vi har faktiskt redan dragit igång skarpt den här veckan med att göra jobb i Linköping, säger Mikael.

Snart flyttar låsbutiken
Butiken och verkstaden på Gillbergagatan 24 är en provisorisk lösning, för att få igång den lokala verksamheten så fort som möjligt. Någon gång i sommar slår Great Security upp portarna till en helt nyrenoverad butik .

Det blir en lokal på ungefär 300 kvadratmeter, där allt är helt nytt och fräscht. Det blir positivt för många av våra kunder, med en modern låsbutik och verkstad, välkända ansikten och en verksamhet som vi kommer att utveckla mycket närmaste tiden, säger Mikael.

De anställda har gott rykte i branschen och Mikael berättar att han är mycket mån om att behålla dem. Därför kommer de att få alla förutsättningar och de bästa verktygen för att kunna göra ett bra
jobb hos kunderna.

Våra låstekniker kommer närmare våra kunder i Linköping, samtidigt som vi avlastar personalen i Norrköping. Vi kommer närmare i båda städerna, så det blir bra i alla ändar. Min ambition är att den nya avdelningen ska bli lika stark som den i Norrköping, så att vi har två kompletta team med alla kompetenser. Då kan ingen slå oss på fingrarna, avslutar Mikael.

Aktuellt